Creatief proces

In mijn abstracte werk van textiel zijn combinaties van kleuren en structuur van de stof de belangrijkste aspecten.

Het begint met het bepalen van een kleurenpalet. De stoffen die ik hiervoor gebruik zoek ik uit mijn verzameling van oude, nieuwe en zelf geverfde stoffen. Ik wissel net zo lang totdat er een kleurencombinatie is gevonden die voor mij goed voelt. Van deze stoffen naai ik repen in verschillende breedtes aan elkaar die ik weer versnijd en verschuif. Ik experimenteer door een een kleur toe te voegen of weg te laten net zo lang totdat er een compositie ontstaat die me bevalt. 

Door de werking tussen kleuren onderling kunnen effecten van diepte en soms van beweging ontstaan. De effecten worden nog versterkt door de verschillende structuren van de materialen. Als ik tevreden ben over de sfeer en de vlakverdeling zoek ik naar een techniek om de stoffen vast te zetten.